Sposób przygotowania:
Zupa z soczewicy z imbirem
Mięso umyć i rzucić do garnka z wodą i ugotować ( posolić do gotowania), wyciągnąć i po ochłodzeniu pokroić na kawałki. Do wywaru wrzucić soczewicę i gotować. Pokrojoną w kostkę cebulę poddusić na łyżce masła , dodać łyżeczkę ziół prowansalskich i przeciśnięty przez praskę czosnek. Tak przygotowaną cebulę wrzucić do gotującej się soczewicy. Marchew, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce i dodać do gotowania. Gdy składniki zupy będą miękkie, dolać wody tak żeby zupa nie była zbyt gęsta, dodać pomidory z puszki, pokrojonego kurczaka, doprawić solą, papryką, pieprzem i odrobiną imbiru, zagotować. Podając zupę należy posypać ją natką pietruszki i dodać kilka plasterków ziemniaków gotowanych w mundurkach oczywiście obranych.