iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa z tartej kalarepki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna zupka z młodej kalarepy i marchewki

Zupa z tartej kalarepki

Składniki:

Zupa z tartej kalarepki

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z tartej kalarepki
Do garnka z wodą wkładamy 2 kostki bulionowe warzywne . Zagotowujemy . Dodajemy 2 liscie laurowe i kilka kulek pieprzu . Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę dodajemy do garnka z bulionem . Marchewkę i kalarepy obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Wkładamy do garnka z zupą .Gotujemy do miękkości warzyw. Zaciągamy śmietaną i dodajemy pokrojoną natkę pietruszki szczypiorek .