Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Zupa z trzech warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa jaką pamiętam z dzieciństwa

Zupa z trzech warzyw Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z trzech warzyw

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z trzech warzyw
Gotujemy bulion - mięso z kurczaka zalewam wodą - ok 1,5-2 litry. Dodaję listek laurowy. gotuję aż mięso zrobi się miękkie. W tym czasie myję wszystkie warzywa. Ziemniaki obieram i kroję w kostkę, dorzucam do wywaru. Marchew obieram, kroję w kostkę i również wrzucam do zupy. Fasolkę oczyszczam, odcinam końcówki, kroję w odcinki o długości ok 2cm i dorzucam do reszty. Całość doprawiam do smaku solą, posiekaną melisą która doda kwaskowatości i pieprzem, Gotuję do miękkości warzyw. Mięso wyjmuję. Zupkę doprawiam również cukrem i octem. Całość zaciągam śmietaną.
Zupa z trzech warzyw
gotuję mięso z liściem laurowym aby uzyskać wywar
Zupa z trzech warzyw
wszystkie warzywa dokładnie myje, obieram i kroję
Zupa z trzech warzyw
wszystko gotuję razem, aż warzywa zmiekną
Zupa z trzech warzyw
dodaję przyprawy do smaku oraz zaciagam zupę śmietaną