WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 737]

Zupa z zasmażanym porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo prosta i smaczna zupa jarzynowa. Bardzo delikatna w smaku. Przez dodatek smażonego pora, lekko słodkawa.

Zupa z zasmażanym porem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z zasmażanym porem

 

Sposób przygotowania:

Zupa z zasmażanym porem
Mięso myjemy, zalewamy wodą i zagotowujemy razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Zdejmujemy szumy. Wszystkie warzywa obieramy, ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki, a marchew i pietruszkę ścieramy na grubej tarce. Dodajemy do podgotowanego mięsa. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim potrojone w drobne półplasterki pory, lekko je solimy. Gdy lekko się zeszklą, razem z masłem wrzucamy do garnka i gotujemy. Całą zupę doprawiamy solą i pieprzem, na koniec, gdy warzywa i mięso będą miękkie, zabielamy słodką śmietaną i podajemy.
Zupa z zasmażanym porem
Kawałek wołowiny z kością zalewamy wodą i gotujemy.
Zupa z zasmażanym porem
Wszystkie warzywa obieramy i kroimy lub ścieramy.
Zupa z zasmażanym porem
Pokrojone drobno pory podsmażamy na maśle.
Zupa z zasmażanym porem
Wszystkie składniki gotujemy, doprawiamy i zabielamy śmietaną.

Tagi:

mięso