rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Zupa z zielonej fasolki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Na Dukanie zajadanie na P+W

Zupa z zielonej fasolki

Składniki:

Zupa z zielonej fasolki

 

  • 0,5kg żołądków z indyka
  • pół opakowania mrożonej włoszczyzny
  • pół opakowania mrożonej zielone j fasolki
  • kostka bulionowa drobiowa z obniżonej zawartości tłuszczu
  • łyżeczka kurkumy

Sposób przygotowania:

Zupa z zielonej fasolki
Żołądki umyć,oczyścić,pokroić w cienkie plasterki.Włożyć do garnka,zalać wodą i dodać kostkę rosołową.Gotować na wolnym ogniu,kiedy żołądki będą już prawie miękkie dodać włoszczyznę i fasolkę.Gotować aż wszystkie składniki będą miękkie.Na koniec gotowania dodać kurkumę i doprawić w razie potrzeby przyprawą do zup.

Tagi:

indyk