Sposób przygotowania:
Zupa ze świeżych grzybów
Leśne grzyby oczyścić, opłukać.
Do garnka wlać 2,5 litra wody, dodać grzyby i sól, gotować.
Włoszczyznę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, lub pokroić na kawałeczki,dodać do zupy , gotować. Mąkę wymieszać z 5 łyżkami wody, dodać śmietanę, wlać do zupy, doprowadzić do wrzenia, zestawić.
Natkę pietruszki umyć, osączyć, drobno posiekać, dodać do zupy.
Do garnka wlać 2,5 litra wody, dodać grzyby i sól, gotować.
Włoszczyznę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, lub pokroić na kawałeczki,dodać do zupy , gotować. Mąkę wymieszać z 5 łyżkami wody, dodać śmietanę, wlać do zupy, doprowadzić do wrzenia, zestawić.
Natkę pietruszki umyć, osączyć, drobno posiekać, dodać do zupy.
Netka
bajtek