SUPERPRZEPIS

Zupa ze świeżych grzybów

  • 2
         
ocena: 5/5 głosów: 6
Zupa ze świeżych grzybów Więcej zdjęć (3)

Zupa ze świeżych grzybów, to coś pysznego

Składniki:

Zupa ze świeżych grzybów

 

Sposób przygotowania:

Zupa ze świeżych grzybów
Leśne grzyby oczyścić, opłukać.
Do garnka wlać 2,5 litra wody, dodać grzyby i sól, gotować.
Włoszczyznę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, lub pokroić na kawałeczki,dodać do zupy , gotować. Mąkę wymieszać z 5 łyżkami wody, dodać śmietanę, wlać do zupy, doprowadzić do wrzenia, zestawić.
Natkę pietruszki umyć, osączyć, drobno posiekać, dodać do zupy.
Zupa ze świeżych grzybów
Grzyby leśne kurki, opłukane i wyłożone na durszlak
Zupa ze świeżych grzybów
Do dekoracji i smaku natka pietruszki, do posypania zupy grzybowej

Tagi:

grzyby