Sposób przygotowania:
Zupa ze świeżych ogórków z koperkiem.
Warzywa oczyścić,obrać,umyć,pokroić zwłaszcza ogórki,a koper
posiekać,usuwając gałązki.Włoszczyznę włożyć całą,a ogórki
pokrojone w kostkę do garnka z wodą,dodać też rosołki warzywne,liści laurowych oraz ziela angielskiego.Nakryć garnek
pokrywką częściowo,aby para się ulatniała.Gotować w przeciągu godziny na małym ogniu.Pod koniec dodać maggi,pieprzu i soli,a
włoszczyznę wyjąć cedzakiem z garnka,a marchew i pietruszkę
pokroić drobno i ponownie wrzucić do zupy.Wsypać koperku i je-
-szcze 5-10 min.pogotować i rozlewać zupę do talerzy.
posiekać,usuwając gałązki.Włoszczyznę włożyć całą,a ogórki
pokrojone w kostkę do garnka z wodą,dodać też rosołki warzywne,liści laurowych oraz ziela angielskiego.Nakryć garnek
pokrywką częściowo,aby para się ulatniała.Gotować w przeciągu godziny na małym ogniu.Pod koniec dodać maggi,pieprzu i soli,a
włoszczyznę wyjąć cedzakiem z garnka,a marchew i pietruszkę
pokroić drobno i ponownie wrzucić do zupy.Wsypać koperku i je-
-szcze 5-10 min.pogotować i rozlewać zupę do talerzy.