Sposób przygotowania:
Zupa ze świeżymi opieńkami
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kosteczkę. Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć, pokroić w kosteczkę. Seler naciowy umyć, posiekać drobno. Wszystkie warzywa wrzucić do garnka, zalać wodą, wrzucić liść laurowy, ziele i pieprz. Gotować do miękkości warzyw. Grzyby oczyścić, umyć i wrzucić na wrzątek, gotować około 20 minut. Odcedzić. Do miękkich warzyw wrzucić grzyby, gotować razem 10 minut, dodać śmietankę, doprawić solą i pieprzem i zagotować.
![Zupa ze świeżymi opieńkami Zupa ze świeżymi opieńkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-ze-swiezymi-opienkami-306948.jpg)
![Zupa ze świeżymi opieńkami Zupa ze świeżymi opieńkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-ze-swiezymi-opienkami-306949.jpg)
![Zupa ze świeżymi opieńkami Zupa ze świeżymi opieńkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-ze-swiezymi-opienkami-306950.jpg)
![Zupa ze świeżymi opieńkami Zupa ze świeżymi opieńkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-ze-swiezymi-opienkami-306951.jpg)