Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa ze świeżymi opieńkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczna zupa pachnąca grzybkami. Oboje z mężem uwielbiamy opieńki, czym mniejsze tym lepsze :) specjalnie dla niego ugotowałam tą zupkę.

Zupa ze świeżymi opieńkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ze świeżymi opieńkami

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ze świeżymi opieńkami
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kosteczkę. Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć, pokroić w kosteczkę. Seler naciowy umyć, posiekać drobno. Wszystkie warzywa wrzucić do garnka, zalać wodą, wrzucić liść laurowy, ziele i pieprz. Gotować do miękkości warzyw. Grzyby oczyścić, umyć i wrzucić na wrzątek, gotować około 20 minut. Odcedzić. Do miękkich warzyw wrzucić grzyby, gotować razem 10 minut, dodać śmietankę, doprawić solą i pieprzem i zagotować.
Zupa ze świeżymi opieńkami
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kosteczkę.
Zupa ze świeżymi opieńkami
Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć, pokroić w kosteczkę. Seler naciowy umyć, posiekać drobno.
Zupa ze świeżymi opieńkami
Wszystkie warzywa wrzucić do garnka, zalać wodą, wrzucić liść laurowy, ziele i pieprz. Gotować do miękkości warzyw.
Zupa ze świeżymi opieńkami
Grzyby oczyścić, umyć i wrzucić na wrzątek, gotować około 20 minut. Odcedzić.