Sposób przygotowania:
Zupa zielona jarzynowa
Udko z kurczaka lub porcję rosołową zalewamy zimną wodą. Czekamy aż zacznie się gotować zbieramy burzyny i dopiero dodajemy przyprawy: kilka ziarenek ziela angielskiego, pieprzu, ząbek czosnku i liść laurowy, kilka kropel maggi (można też dodać kostkę rosołową dla mocniejszego aromatu).Gotujemy na wolnym ogniu ok 25 min. Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w talarki lub słupki. Różyczki brokuła sparzymy gorącą wodą. Fasolkę szparagową kroimy na mniejsze części. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Wszystkie warzywa dodajemy do wywaru. Gotujemy razem do miękkości warzyw. Na 15 minut przed końcem gotowania wsypujemy kilka łyżek kaszy manny (ja daję 3-4 w zależności jak gęstą chcę mieć zupę). Możemy zaprawić zupę łyżką jogurtu naturalnego. Posypujemy świeżym koperkiem. Smacznego.