msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Zupa-zielony kwiecień.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Czy czujecie wiosnę?...Zieloną,lekką i pachnącą...

Zupa-zielony kwiecień. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa-zielony kwiecień.

 

Sposób przygotowania:

Zupa-zielony kwiecień.
Brokuła podzielić na różyczki,łodygi obrać i pokroić w kostkę.Zagotować ok.2 l wody z dodatkiem cukru i soli.Włożyć brokuła na 5 minut i wyjąć. Cukinię młodą pokroić ze skórką w kostkę.Kalarepkę obrać i także skroić w kostkę,podobnie cebulę. Roztopić masło na patelni,poddusić cukinię,kalarepkę i cebulę,wsypać zioła prowansalskie. Ziemniaki obrać,pokroić w kostkę,wsypać do wody,w której gotowały się brokuły.Wsypać mrożoną fasolkę.Gotować ok.5 minut,po czy m dołożyć warzywa z patelni i mrożony szpinak.Doprawić pieprzem,solą i przyprawą Kucharek.Gdy ziemniaki będą miękkie włożyć brokuła.Śmietanę zahartować gorącą zupą,mieszając aby się nie zważyła.Wlać ją do zupy i mocno podgrzać-nie gotować. Zupa jest lekka ale syta i zdrowa.
Zupa-zielony kwiecień.
Etap 1