Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa ziemniaczana z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa ziemniaczana nie musi być tradycyjna - można dodać do niej np grzyby

Zupa ziemniaczana z pieczarkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa ziemniaczana z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniaczana z pieczarkami
Kość wieprzową włożyć do wrzącej wody i ugotować wywar. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w kostkę, włożyć do wywaru z kości. Następnie dodać liście laurowe, przyprawę kucharek i posiekany por z cebulą. Gotować do miękkości. Na 10 minut przed końcem gotowania włożyć pokrojone pieczarki. Z mąki i margaryny zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i drobno posiekanym czosnkiem. Podawać posypane posiekanym koperkiem.
Zupa ziemniaczana z pieczarkami
Etap 1