Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa ziemniaczana z włoską kapustą

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Zupa z dodatkiem warzyw na wywarze z mięsa jest bardzo sycąca i smaczna. Wyjątkowo smakuje w chłodne jesienne i zimowe dni.

Zupa ziemniaczana z włoską kapustą Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Zupa ziemniaczana z włoską kapustą

 

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniaczana z włoską kapustą
Mięso umyć, włożyć do garnka, dodać lisice laurowe, odrobinę soli, zagotować, pozbierać szumowiny. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Obraną marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kapustę umyć i poszatkować.

Do pół miękkiego mięsa wsypać pokrojone ziemniaki i starte warzywa. Po 10 minutach dodać pokrojony por i gotować do miękkości. 5 minut przed końcem gotowania wsypać poszatkowaną kapustę.

Z mąki i oliwy zrobić zasmażkę, ostudzić, Wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z zupą, zagotować. Doprawić do smaku solą, pierzem i sosem sojowym.

Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. 
Zupa ziemniaczana z włoską kapustą
Do półmiękkiego mięsa dodać przygotowane warzywa
Zupa ziemniaczana z włoską kapustą
Po 10 kinutach gotowania się warzyw wsypać pokrojony por
Zupa ziemniaczana z włoską kapustą
5 minut przed końcem gotowania dodać kapustę.
Zupa ziemniaczana z włoską kapustą
Z mąki i oliwy zrobić rumianą zasmażkę, ostudzić.
Zupa ziemniaczana z włoską kapustą
Zasmażkę połączyć z zupą, zagotować, doprawić do smaku.