Sposób przygotowania:
Zupa ziemniaczana z włoską kapustą
Mięso umyć, włożyć do garnka, dodać lisice laurowe, odrobinę soli, zagotować, pozbierać szumowiny. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Obraną marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kapustę umyć i poszatkować.
Do pół miękkiego mięsa wsypać pokrojone ziemniaki i starte warzywa. Po 10 minutach dodać pokrojony por i gotować do miękkości. 5 minut przed końcem gotowania wsypać poszatkowaną kapustę.
Z mąki i oliwy zrobić zasmażkę, ostudzić, Wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z zupą, zagotować. Doprawić do smaku solą, pierzem i sosem sojowym.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Do pół miękkiego mięsa wsypać pokrojone ziemniaki i starte warzywa. Po 10 minutach dodać pokrojony por i gotować do miękkości. 5 minut przed końcem gotowania wsypać poszatkowaną kapustę.
Z mąki i oliwy zrobić zasmażkę, ostudzić, Wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z zupą, zagotować. Doprawić do smaku solą, pierzem i sosem sojowym.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Marika-
Magdalena88
Holly
Dinah