Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa ziemniaczano-serowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczna i sycąca zupa ziemniaczana

Zupa ziemniaczano-serowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ziemniaczano-serowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniaczano-serowa
Cebulę i pora obrać, pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć. W rondlu przesmażyć por i cebulę na maśle. Pod koniec dodać czosnek. Ziemniaki i marchewki obrać, umyć, pokroić. Wrzucić do rondla, przesmażyć. Zalać wodą i gotować do miękkości warzyw.Doprawić solą, pieprzem, gałką i majerankiem. Wrzucić serek topiony i mieszając podgrzewać aż się rozpuści. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i posiekać. 3/4 wsypać do zupy i zamieszać, resztę odłożyć do dekoracji. Zupę rozlać do talerzy, każdą porcję posypać natką i podawać
Zupa ziemniaczano-serowa
Etap 1Cebulę i pora obrać pokroić w kostkę Czosnek obrać i przecisnąć W rondlu przesmażyć por i cebulę na maśle Pod koniec dodać czosnek
Zupa ziemniaczano-serowa
Etap 2Ziemniaki i marchewki obrać umyć pokroić Wrzucić do rondla przesmażyć Zalać wodą i gotować do miękkości warzyw
Zupa ziemniaczano-serowa
Etap 3Doprawić solą pieprzem gałką i majerankiem Wrzucić serek topiony i mieszając podgrzewać aż się rozpuści
Zupa ziemniaczano-serowa
Etap 4Natkę pietruszki umyć osuszyć i posiekać 3/4 wsypać do zupy i zamieszać resztę odłożyć do dekoracji

Tagi:

ziemniaki