rybka0123

rybka0123

Kucharz
[Przepisów: 17]

Zupa ziołowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Lekka i smaczna zupa ziołowa

Zupa ziołowa

Składniki:

Zupa ziołowa

 

  • 2 średnie, obrane i pokrojone w kotkę ziemniaki
  • 3 średnie posiekane cebule
  • 10 łyżek posiekanego lubczyku
  • 10 łyżek posiekanego szczypiorku
  • 10 dag świeżych listków szpinaku
  • 4 szklanki bulionu drobiowego
  • szklanka śmietany 18%
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • groszek ptysiowy

Sposób przygotowania:

Zupa ziołowa
W garnku na maśle podduś pokrojone w kostkę ziemniaki z cebulą oraz posiekanym czosnkiem. Wlej bulion drobiowy, gotuj pod przykryciem 15 min. Następnie dodaj szpinak oraz posiekane zioła. Gotuj kolejne 5 min na wolnym ogniu. Zmiksuj, wlej śmietanę. Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz kilkoma kroplami soku z cytryny. Podaj z groszkiem ptysiowym

Tagi:

szpinak