kathrineczka

kathrineczka

Kucharz
[Przepisów: 9]

Zupka cebulowa z grzankami czosnkowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

niezwykle prosta, lekka, pozywna i przede wszystkim tania przekaska. Nie wymaga wiele pracy

Zupka cebulowa z grzankami czosnkowymi

Składniki:

Zupka cebulowa z grzankami czosnkowymi

 

  • 2 cebulki
  • 2 serki topione (nie takie male z Hohland tylko hermetycznie zamykane)
  • koperek
  • bagietka
  • maslo roslinne
  • 2 zabki czosnku
  • 1 kostka rosolowa
  • sol, pieprz, smakomyk

Sposób przygotowania:

Zupka cebulowa z grzankami czosnkowymi
Do garnuszka z gotujaca sie woda wrzucamy kostke rosolowa. Nastepnie po jej rozpuszczeniu dodajemy 2serki topione i trzepaczka doprowadzamy do rozpuszczenia tych serkow az powstanie zupka krem. Na koniec dodajemy posiekany koperek i przyprawy do smaku.
W tym czasie kiedy zupka sie gotuje, kroimy bagietke w cienkie plasterki smarujemy cieniutka warstwa masla z obu stron i wrzucamy na chwilke do piekarnika (5 min max) na koniec calymi zabkami czosnku wcieramy je w grzanki.
Smacznego :)

Tagi:

cebula