Sposób przygotowania:
Zupka kalafiorowo- brokułowa z pieczarkami
Brokuła i kalafior myjemy osuszamy kroimy na różyczki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę . Pieczarki kroimy w plasterki.
Jajka gotujemy na twardo, zimne obieramy i kroimy w ćwiarteczki.Na patelni na masełku podsmażamy pokrojone pieczarki i pokrojone ziemniaczki.
Do garnka z wodą wkładamy pokrojony kalafior i brokuł. Zagotowujemy. Solimy do smaku. Dodajemy podsmażone pieczarki i ziemniaki. Wszystko razem gotujemy. Doprawiamy sosem sojowym i pieprzem.
Kiedy warzywa robią się miękkie dolewamy śmietanę 30 % zagotowujemy.
Dodajemy pokrojony koperek. podajemy z ćwiartkami jajek.
Jajka gotujemy na twardo, zimne obieramy i kroimy w ćwiarteczki.Na patelni na masełku podsmażamy pokrojone pieczarki i pokrojone ziemniaczki.
Do garnka z wodą wkładamy pokrojony kalafior i brokuł. Zagotowujemy. Solimy do smaku. Dodajemy podsmażone pieczarki i ziemniaki. Wszystko razem gotujemy. Doprawiamy sosem sojowym i pieprzem.
Kiedy warzywa robią się miękkie dolewamy śmietanę 30 % zagotowujemy.
Dodajemy pokrojony koperek. podajemy z ćwiartkami jajek.
Blendi
iwa643
sama śmietana dodaje kremowego smaku nie zagęszcza jej a dużo warzyw robi ją wiosenną letnią