dommagda

dommagda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 42]

Zupka meksykańska Moniki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Gęsta i syta zupa.Rewelacyjna!

Zupka meksykańska Moniki

Składniki:

Zupka meksykańska Moniki

 

  • 7 ziemniaków
  • 7 cebul
  • 3 marchewki
  • 1/2 kg. mięsa mielonego z szynki
  • 1 l soku pomidorowego
  • sól,pieprz,chili
  • dużo czosnku
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka białej fasoli ( niekoniecznie )

Sposób przygotowania:

Zupka meksykańska Moniki
Ziemniaki i marchew pokroić w kostkę i zalać około 2 l zimnej wody i gotować do miękkości.Fasole i kukurydzę dodać do ziemniaków i marchwi wraz z zalewą.Na patelni podsmażyć 7 cebul pokrojonych w kosteczkę i dodać dużo czosnku.Następnie dodać 1/2 kg mielonego mięsa i całość smażyć,często mieszając.Wszystko dodać do zupy.Dolać 1 l soku pomidorowego.Zupkę mieszać,doprawić do smaku,pogotować parę minut i gotowe.

Tagi:

mięso szynka