gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Zupka szpinakowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupka szpinakowa z warzywami

Zupka szpinakowa

Składniki:

Zupka szpinakowa

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupka szpinakowa
W garnku gotujemy wodę z kostkami rosołowymi, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka, dodajemy liście selera i pietruszki i całość gotujemy aż ziemniaczki zaczną robić się miękkie, wtedy dodajemy rozgnieciony czosnek, pokrojoną drobno marchewkę,por i szpinak, całość doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy aż wszystkie warzywka będą miękkie. Na koniec zaklepujemy śmietaną i chwilkę gotujemy. W osobnym garnku gotujemy jajka na twardo. Po ugotowaniu obieramy ze skorupki i kroimy w kostkę i dodajemy do gotowej zupki.