mr19871

mr19871

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Żur Wielkanocny wg mr19871

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa Wielkanocna na Święta dla całej rodzinki.

Żur Wielkanocny wg mr19871

Składniki:

Żur Wielkanocny wg mr19871

 

Sposób przygotowania:

Żur Wielkanocny wg mr19871
Białą kiełbasę,grzyby,liście laurowe,ziele oraz pieprz zalewamy wodą i gotujemy ok 30min. Boczek kroimy w paski i podsmażamy z wcześniej posiekaną cebulką oraz czosnkiem.Wywar przecedzamy, dodajemy do niego obraną i pokrojoną w plastry kiełbasę,grzybki, boczek z cebulką i czosnkiem,dolewamy żur gotujemy 20min.Na koniec wlewamy śmietanę dodajemy do smaku sól i majeranek.Żur podajemy z ugotowanymi wcześniej i pokrojonymi w ćwiartki jajkami.