Sposób przygotowania:
Żurawinowe roladki z oscypkiem i serową kratką
MIęso myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym,kroimy nożem na cztery porcje,wkładamy do foliowego woreczka i delikatnie rozbijamy. Oprószamy ziołami małgosi-wspaniała mieszanka do mięs oraz solą i pieprzem.Kandyzowaną żurawinę rozsypujemy na filetach układamy na kazdym po plastrze masła i posypujemy startym na tarce jarzynowej o grubych oczkach oscypkiem.Zawijamy w rulony obtaczamy w mące, jajku rozkłóconym ze szczyptą soli i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano.Z odłożonego oscypka pokroić cienkie paseczki i ułożyć na podpieczonych filetach serową kratkę ,potrzymać jeszcze chwilę na wolniutkim ogniu aż ser lekko się stopi. Podawać gorące prosto z patelni.Ja podałam z pieczonymi ziemniakami o ziołowej nutce.Obiad był przepyszny:)
reanja
2milutka
zapraszam bo warto:)