Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Żurek 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty ;)

Żurek 2

Składniki:

Żurek 2

 

  • 25 dag kiełbasy
  • I porcja włoszczyzny
  • 5 suszonych grzybk w
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sól
  • przyprąwa warzwna typu vegeta
  • 2 szkląnki żurku z butelki
  • garść posiekanej zieleniny (natka
  • pietruszki, s z czypi orek)
  • 2 jajka ugotowane na twardo

Sposób przygotowania:

Żurek 2
Ryby dokladnie umyć, zalać przegotowana wodą (powinna zaledwie przykrywać ryby) i odstawić przynajmniej
na godzinę(najlepiej na noc). Włoszczyznę drobno posiekać lub zętrzeć ta tarcę z duzymi otworami. Zalać 3 szklankami wody
z dodatkiem przyprawy warzywnej, dodać obraną z osłonek kiełbasę oraz grzybki,gotowa 30 minut, przecedzić. Włoszczyznę odłozyć iprzentaczyć do przygotowania kolacyjnej sałatki, a kiełbasę pokroić w plasterki, zaś grqbkl- w paseczki. Dodać dodać dolać żurek z butelki. Czosnek zmiażdżyć lub drobniutko posiekac, dodać do zupy, doprawić solą i pieprzem, zagotować. Zurek ponalewa do talerzy (najlepiej
do fajansowych albo kamionkowych miseczek), do każdej porcji wkładać połówkę jajka ugotowanego na twardo i posypywać
obfi cię posiekaną zieleniną.