lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Żurek na kościach z karkówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo dobry żurek polecam szybka zupa i smaczna

Żurek na kościach z karkówki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żurek na kościach z karkówki

 

Sposób przygotowania:

Żurek na kościach z karkówki
1- Do zimnej zupy wkładamy umyte kości z karkówki 2- Do kości dodajemy marchewki oraz ziele angielskie i lisic laurowy 3- Wkładamy rosołki warzywne gotujemy na małym ogniu dodajemy pokrojone ziemniaki w kostkę 4 sztuki 4- Jaki kości nam się obgotują wyjmujemy je 5 Jak zrobi się nam rosołek wtedy rozrabiamy zupy w proszku Winiar i wlewamy do wywaru rosołowego 6- Kości obieramy i wkładamy do zupy mięsko mieszamy wszystko trwa około 1 godziny i 15 minut zupa wychodzi bardzo dobra zapraszam do zrobienia
Żurek na kościach z karkówki
Kości z karkówki wkładamy do garnka 300 gram do tego ze 3 marchewki ziele angielskie 2 sztuki liśc laurowy 2 sztuki
Żurek na kościach z karkówki
Dodajemy 4 ziemniaki pokrojone w kostke do naszego rosołu z kości z karkowki
Żurek na kościach z karkówki
Do gotujących się ziemniaków dodjemy 2 paczuszki zurku winiar na wędzonce
Żurek na kościach z karkówki
Kości z karków ugotowane nalezy obrac i dodac do zurku