lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Żurek na wędzonce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczne troszkę inne ale z apetytem można zjeść

Żurek na wędzonce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Żurek na wędzonce

 

Sposób przygotowania:

Żurek na wędzonce
Zagotować bulion warzywny i dodać liść laurowy i ziele angielskie, oraz kości wędzone
Ziemniaki pokrajać w kostkę i wrzucić do wywaru. Gotować około 1 godzinkę.
Dodać zakwas i całość zagotować. i mamy żurek
Żurek na wędzonce
Gotujemy na małym ogniu i jesli nam nie smakuje za bardzo wtedy doprawiamy
Żurek na wędzonce
Wyjełam kości i gotowałam na końcu juz bez a kości obrałam :)