2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Żurek tradycyjny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Wersja bez jajek idealnie sprawdza się na kaca:) zupa będzie smaczniejsza jeśli warzywa (marchew cebula seler) podsmaży się na maśle.

Żurek tradycyjny

Składniki:

Żurek tradycyjny

 

Sposób przygotowania:

Żurek tradycyjny
Cebulę obieramy opalamy nad płomieniem palnika tak jak do rosołu,włoszczyznę obieramy ,myjemy,marchew ścieramy na tarce jarzynowej,resztę warzyw kroimy w kostkę . Wołowinę zalewamy wodą ,dodajemy włoszczyznę i cebulę liść laurowy i pozostałe przyprawy,gotujemy około 1,5 godziny.Mięso wyjąć wywar przecedzić .Do wywaru wlewamy śmietanę i zakwas chlebowy i zagotować . Doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Jajka gotujemy na twardo obieramy i kroimy na połówki dodajemy do każdej porcji zupy na talerzu.