iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Żurek z białą kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Taki tradycyjny żurek podaję nie tylko na Święta Wielkanocne, ponieważ uwielbia go moja rodzina. Podany z ziemniakami i kiełbasą jest bardzo treściwy, natomiast niesamowitego smaku dodają mu wędzone żeberka.

Żurek z białą kiełbasą

Składniki:

Żurek z białą kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Żurek z białą kiełbasą
Gotujemy 1 litr osolonej wody, dodajemy, cebulę, listki, ziele, seler, pokrojoną pietruszkę, grzyby, czosnek, żeberka, gotujemy 30 min. Następnie wywar przecedzamy, mięso zdejmujemy i kroimy w kostkę, ziemniaki również kroimy w średnią kostkę, wrzucamy do zupy ,wlewamy zakwas, śmietanę, gotujemy do miękkości ziemniaków, wrzucamy sparzoną białą kiełbasę, podajemy gorący.