Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Żurek z białą, jajkiem i chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna i sycąca zupa z białą kiełbasą i jajkiem

Żurek z białą, jajkiem i chrzanem

Składniki:

Żurek z białą, jajkiem i chrzanem

 

 

Sposób przygotowania:

Żurek z białą, jajkiem i chrzanem
Kiełbasę umyć, wrzucić do garnka, zalać wodą i zagotować. Dodać pieprz, ziele, liść. Warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dorzucić do kiełbasy. Gotować 20 minut. Kiełbasę wyjąć. Lekko przestudzić. Do warzyw dodać zakwas, gotować kilka minut. Zaciągnąć śmietaną, dodać chrzan. Doprawić do smaku solą, wsypać majeranek. Zagotować. Kiełbasę obrać ze skóry, pokroić w plastry. Jajka obrać i pokroić w ćwiartki. Zupę rozlać na talerze. Podawać z jajkiem i kiełbasą.