Sposób przygotowania:
Żurek z chrzanem
Boczek pokroić w kostke i przesmażyć na patelni.
Do rosołu włozyc boczek, pokrojoną na kawałki kiełbasę i całosc zagotować.
Dodać zakwas, chrzan, majeranek i doprowadzic do wrzenia.
Dodać śmietanę, przyprawic do smaku sola i pieprzem i podgrzać.
Ziemniaki obrać i ugotować.
Na talerz kłaść porcje ziemniaków i wlewać porcje zupy razem z wkładka.
Do rosołu włozyc boczek, pokrojoną na kawałki kiełbasę i całosc zagotować.
Dodać zakwas, chrzan, majeranek i doprowadzic do wrzenia.
Dodać śmietanę, przyprawic do smaku sola i pieprzem i podgrzać.
Ziemniaki obrać i ugotować.
Na talerz kłaść porcje ziemniaków i wlewać porcje zupy razem z wkładka.