lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

żurek z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wyszedł smaczny żurek z makaronem tez fajnie wygląda i smakuje

żurek z makaronem

Składniki:

żurek z makaronem

 

  • 1,5 l wywaru z mięsa i warzyw
  • 1 l żuru (zakwasu z żytniej mąki)

 

  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • 1 łyżka startego chrzanu

 

Sposób przygotowania:

żurek z makaronem
Wywar z mięsa wlałam do garnka, dodałam , liść laurowy i ziarna pieprzu. Gotowałam pół godziny, wlałam zakwas i gotowałam na wolnym ogniu przez 20 min. Dodałam chrzan i przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę i majeranek. Doprawiłam solą i pieprzem do smaku.Makaron ugotowałam osobno. Wkładałam do miseczek i zalewałam żurkiem