Sposób przygotowania:
Zwariowane klopsiki
Grzyby namoczyć, gdy będą gotowe pokroić na mniejsze kawałki.
Mięso wyrobić z bułką tartą, solą, pieprzem, jajkami i odrobiną wody.
Formować małe kuleczki.
Resztę wody zagotować z kostkami rosołowymi.
Do gotującego się bulionu wrzucić klopsiki i gotować na małym ogniu około 7 minut.
Ugotowane klopsiki wyjąć z wody.
Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojone na 4 części cebulki i podsmażyć.
Następnie dodać pokrojone grzybki, chwilkę smażyć, dodać koncentrat, pozostałe przyprawy i wymieszać.
Sos dusić około 5 minut, następnie dodać klopsiki i koperek, delikatnie mieszając doprowadzić do zagotowania.
Makaron zrobić według przepisu na opakowaniu.
Gotowy makaron wyłożyć na talerze a następnie klopsiki z sosem.
Mięso wyrobić z bułką tartą, solą, pieprzem, jajkami i odrobiną wody.
Formować małe kuleczki.
Resztę wody zagotować z kostkami rosołowymi.
Do gotującego się bulionu wrzucić klopsiki i gotować na małym ogniu około 7 minut.
Ugotowane klopsiki wyjąć z wody.
Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojone na 4 części cebulki i podsmażyć.
Następnie dodać pokrojone grzybki, chwilkę smażyć, dodać koncentrat, pozostałe przyprawy i wymieszać.
Sos dusić około 5 minut, następnie dodać klopsiki i koperek, delikatnie mieszając doprowadzić do zagotowania.
Makaron zrobić według przepisu na opakowaniu.
Gotowy makaron wyłożyć na talerze a następnie klopsiki z sosem.
evita0007
Natala1210
bernika