Sposób przygotowania:
Zwariowany przekładaniec
ciasto; Białka ubijamy na sztywną pianę, partiami dodajemy cukier i żółtka. Następnie mieszamy mąkę z proszkiem i stopniowo wsypując do białek dodajemy mąkę. Na końcu dodajemy olej, delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 4 cześci. Do pierwszego dodajemy mąkę, do drugiego capuccino, do trzeciego kakao a, do czwartego kisiel. Dokładnie mieszamy ciasta. Na blaszkę 24x36 cm wykładamy papier do pieczenia. Wykładamy na przemian łyżką ciasta, jasne, cimne, capuccino, kisielowe. Pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach. Ustudzone ciasto przekrawamy na 2 częsci. Masa; Śnieżkę przygotowujemy tak jak na opakowaniu. Galaretki gotujemy, ostudzamy. Mieszamy ze śnieżka i wiórkami. Wykładamy na spód ciasta i przykrywamy wierzchem lekko dociskamy. Czekoladę rozpuszczamy i polewamy ciasto, posypujemy wiórkami. Smacznego.