Sposób przygotowania:
Sernikowy przekładaniec
Kawę i cukier rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić.Żelatynęrozpuścić w 3 łyżkachprzegotowanej wody.Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym,dodać serki homo.i olejek migdałowy, wymieszać.Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z masą serową, przestudzoną żelatyną i alkoholem.Dodać rodzynki , wymieszać.
Tortownicę wyłożyć pergaminem,biszkopty moczone w kawie ścisło układać na jej dnie. Wylać 1/4 masy, ułożyć drugą warstwę biszkoptów,przykryć 2/4 masy, wtykając gdzieniegdzie po biszkopcie, wyłożyć ostatnią warstwę biszkoptów, wierch posmarować pozostałą masą. Wstawić ciasto do lodówki.Oziębione wyjąć z lodówkiz tortownicy, oblać polewą czekoladową, udekorować bitą śmietaną.
Tortownicę wyłożyć pergaminem,biszkopty moczone w kawie ścisło układać na jej dnie. Wylać 1/4 masy, ułożyć drugą warstwę biszkoptów,przykryć 2/4 masy, wtykając gdzieniegdzie po biszkopcie, wyłożyć ostatnią warstwę biszkoptów, wierch posmarować pozostałą masą. Wstawić ciasto do lodówki.Oziębione wyjąć z lodówkiz tortownicy, oblać polewą czekoladową, udekorować bitą śmietaną.
msewka