Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Zwijane pizzerki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Nasze ulubione pizzerki z warzywami, pachną niesamowicie smakowicie :)

Zwijane pizzerki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zwijane pizzerki

 

Sposób przygotowania:

Zwijane pizzerki
Do mąki wbić jajko, dodać oliwę, sól, cukier, ostrą paprykę, rozpuszczone w letniej wodzie drożdże i odrobinę ziół prowansalskich. Ciasto wyrobić, odstawić do wyrośnięcia, następnie rozwałkować. Przez środek rozwałkowanego ciasta wyłożyć pokrojone wedle uznania paprykę, pomidory, szynkę, oliwki i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przesmażoną, pokrojoną w piórka lub kostkę cebulę i rozdrobniony ser. Zawinąć boki do środka. Kroić w grube plastry, spłaszczać na blasze nadając kształt koła.. Każdy smarować koncentratem pomidorowym, posypać z wierzchu ziołami prowansalskimi, piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Zwijane pizzerki
zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce
Zwijane pizzerki
na rozwałkowane ciasto wyłożyć składniki, zwinąć boki ciasta, zamykając "farsz" w środku
Zwijane pizzerki
kroić w szerokie plastry, spłaszczać na blasze tak, aby składniki były widoczne od góry
Zwijane pizzerki
z wierzchu posmarować przecierem pomidorowym, oprószyć ziołami, piec 20 min w 180st