Sposób przygotowania:
Zwijane rabarbarbarki
Mleko podgrzać i wymieszać w nim drożdże, dodać po 1 łyżce cukru i mąki, odstawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać, dodać do niej pozostały cukier, szczyptę soli, jajko, rozpuszczoną i przestudzoną margarynę, oraz wyrośnięte drożdże, zagnieść ciasto które odstawić do wyrośnięcia. Budyń ugotować w 1,5 szklanki mleka i po przestygnięciu dokładnie wymieszać z jajkiem. Rabarbar obrać, pokroić w plasterki i wymieszać z 2 łyżkami cukru, odstawić na kilka minut. Stolnicę lekko podsypać mąką i rozciągnąć na niej wyrośnięte ciasto, posmarować je ostatnim jajkiem i zwinąć w rulon, następnie pociąć na porcje i ułożyć na natłuszczonej blaszce po środku ułożyć porcję budyniu i na nim poukładać odsączone z soku kawałeczki rabarbaru, boki bułek posmarować resztka jajka i odstawić jeszcze na kilka minut do podrośnięcia. Piec w temp. 180 st około 25 min. Mi zostało troszkę kruszonki z poprzedniego ciasta więc część przed pieczeniem posypałam kruszonką.