Sposób przygotowania:
Żytni makaron z sosem i szaszłykami
Makaron gotuję aldente około 3-4 minuty z osolonej wodzie. Odcedzam. Cebulę kroję drobno , przesmażam na oleju, dodaję pokrojony boczek, i na końcu mięso mielone. Pomidory miksuję blenderem i wlewam do mięsa, doprawiam solą, pieprzem, dodaję bazylię, oregano, czosnek sprasowany. Do mięsa wcześniej dodałam pietruszkę pokrojoną. Całość duszę jeszcze chwilę. Cukinię kroję na cienkie plastry solę, pieprzę i lekko przesmażam. Nakłuwam na wykałaczki na przemian z pomidorkami. Podaję z makaronem polanym sosem, serem lazur, i ogórkiem zielonym.
zbysiowa
monikaT83
mysza75
No własnie Monia a ja tu wieczorem ciągle myślę o jedzeniu wrrrr, i jem po nocach.
monikaT83