paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Ala gołąbki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

szybsza od tradycyjnych gołąbków a równie pyszna

Ala gołąbki

Składniki:

Ala gołąbki

 

Sposób przygotowania:

Ala gołąbki
Ryż gotujemy jak zazwyczaj, odcedzamy. Łączymy go po ugotowaniu z mięsem. Doprawiamy solą i pieprzem. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jajko łączymy dokładnie ze śmietaną, mieszając energicznie. Kapustę parzymy i rozdzielamy na pojedyncze liście. Naczynie w którym będziemy piec zapiekankę smarujemy olejem. na spód układamy warstwę liści kolejno ryż z mięsem i tak na przemian. Górę zalewamy mieszanką śmietanową i posypujemy serem. Tak przygotowaną pieczemy godzinę w 180C