nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Barszcz biały z jajkiem i białą kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Barsz na wędzonce nie tylko od święta

Barszcz biały z jajkiem i białą kiełbasą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz biały z jajkiem i białą kiełbasą

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz biały z jajkiem i białą kiełbasą
Do garnka z wodą dodajemy wędzonkę, warzywa oraz ziele i listki, gotujemy na małym ogniu ok 45 minut. Warzywa u wędzonkę wyciągamy z zupy i dolewamy zakwasu, kiełbasę płuczemy i dodajemy do zupy. Gotujemy ok 10 minut. Ugotowaną marchewkę i kiełbasę kroimy w plastry i dodajemy do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo i śmietanę. Smacznego.
Barszcz biały z jajkiem i białą kiełbasą
Warzywa wraz z wędzonką gotujemy na wywar
Barszcz biały z jajkiem i białą kiełbasą
Z wywaru wyciągamy warzywa, wędzonkę i dolewamy zakwas
Barszcz biały z jajkiem i białą kiełbasą
Dodajemy pokrojoną w palstrty marchewkę oraz białą kiełbasę
Barszcz biały z jajkiem i białą kiełbasą
Do miseczek dajemy ugotowane jajko i zalewamy barszczem