Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Barszcz małorosyjski

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 761

Mięso umyć, ugotować poprzedniego dnia, obrać z kości i pokroić w kostkę. Do wywaru

Barszcz małorosyjski

Składniki:

Barszcz małorosyjski

 

Sposób przygotowania:

Barszcz małorosyjski
Mięso umyć, ugotować poprzedniego dnia, obrać z kości i pokroić w kostkę. Do wywaru dodać poszatkowaną włoszczyznę i kapustę, gotować około 15 minut. Obrać, umyć i posiekać w kostkę ziemniaki. Dodać do wywaru, przyprawić pieprzem i listkiem laurowym. Gotować około 15 minut. Gdy jarzyny dostatecznie zmiękną, należy wlać sok pomidorowy, dodać pokrojone mięso i utrzymywać zupę jeszcze przez chwilę na ogniu, ale już nie gotować. Przed podaniem doprawić do smaku solą i wsypać zieleninę.

Tagi:

kielbasa