Strona główna Biała kiełbasa pieczona z pieczarkami

Biała kiełbasa pieczona z pieczarkami

edytaha - Przepis na: Biała kiełbasa pieczona z pieczarkami offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 699
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Biała kiełbasa pieczona z pieczarkami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Doskonałe danie dla mięsożerców, nie tylko na Wielkanoc


trudność: łatwe
czas:

Biała kiełbasa pieczona z pieczarkami - SKŁADNIKI:

Biała kiełbasa pieczona z pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Każdą kiełbaskę nakłułam wykałaczką w kilku miejscach, przełożyłam do naczynia, w którym miała się marynować. Cebulę obrałam, pokroiłam w pół plasterki. Czosnek obrałam, przecisnęłam przez praskę. Cebulę i czosnek wymieszałam z olejem, sosem sojowymi i pieprzem. Marynatą pokryłam przygotowane kiełbaski, lekko całość przemieszałam, naczynie zafoliowałam i odstawiłam do lodówki na kilka godzin. Pieczarki oczyściłam, szybko opłukałam i przekroiłam na połówki. Jeśli pieczarki są małe, można je zostawić w całości, będą ładnie wyglądać. Po tym czasie kiełbaski oczyściłam z zalewy i cebuli, przełożyłam do naczynia żaroodpornego i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 155 stopni termo obieg i piekłam do zrumienienia się kiełbaski – około 40 minut, odwracając ją w międzyczasie. Następnie dodałam cebulę razem z zalewą i pieczarki, i ponownie wstawiłam do piekarnika na około 40 minut. Piekłam do momentu, aż sos z pieczarek prawie całkowicie odparował. Kiełbasa jest doskonała zarówno bezpośrednio po upieczeniu, jak i odgrzana na patelni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biała kiełbasa pieczona z pieczarkami (strona 1 z 1)  
alaaa

alaaa
offline

2013-04-06 21:21
zawsze robiłam z cebulką ale zainteresowały mnie te pieczarki,fajny pomysł
Skomentuj
Oceń:
0
edytaha

edytaha
offline

2013-04-06 21:24
alaaa napisał(a):

zawsze robiłam z cebulką ale zainteresowały mnie te pieczarki,fajny pomysł

Dziękuję, pieczarki dorzuciłam pod wpływem chwili i okazały się doskonałym dodatkiem :)
Skomentuj
Oceń:
0
MagdaMM

MagdaMM
offline

2013-04-06 21:44
Nie przepadam za białą kiełbaską.Jem ją zazwyczaj tylko w wielkanocnym barszczu:):) ale Twój sposób na jej spałaszowanie jest super i nie omieszkam go wykorzystać,mam nadzieję szybciej jak na następną Wielkanoc...5...:)
Skomentuj
Oceń:
0
edytaha

edytaha
offline

2013-04-06 21:54
MagdaMM napisał(a):

Nie przepadam za białą kiełbaską.Jem ją zazwyczaj tylko w wielkanocnym barszczu:):) ale Twój sposób na jej spałaszowanie jest super i nie omieszkam go wykorzystać,mam nadzieję szybciej jak na następną Wielkanoc...5...:)

Madziu, taka pieczona smakuje zupełnie inaczej niż w barszczu. Nawet moje dzieciątko, które "brzydzi" się mięsa, wcinało z apetytem :)
Skomentuj
Oceń:
1
Netka

Netka
offline

2013-04-07 00:11
Pycha, lubię takie jedzonka :)
Skomentuj
Oceń:
0
edytaha

edytaha
offline

2013-04-07 09:22
Netka napisał(a):

Pycha, lubię takie jedzonka :)

:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Schab pod jarmużową pierzynką Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą Gulasz z suszonymi śliwkami i pomidorami
Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi Schabowe falbanki Kotlety schabowe z papryką i dynią
Ryż podsmażany z mięsem mielonym Mięso mielone z kalarepką Kabaczek z mięsem
Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków Duszone kawałki schabowe Bitki schabowe w sosie z suszonych borowików

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane