Strona główna Bigos z kiszonej kapusty

Bigos z kiszonej kapusty

Bigosy « poprzedni | następny »
lalunia - Przepis na: Bigos z kiszonej kapusty offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1185
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Bigos z kiszonej kapusty
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Lubie bigos z kwaśnej kapusty :)


trudność: łatwe
czas:

Bigos z kiszonej kapusty - SKŁADNIKI:

  • 3 kg kapusty kiszonej
  • 500 gram szyjek z indyka
  • 500 gram kiełbasy
  • 5 łyżek oleju 9 do usmażenia kiełbasy )
  • 125 gram koncentratu pomidorowego
  • liść laurowy 3 szt
  • ziele angielskie 4 szt
  • łyżka majeranku
  • 1/2 łyżki tymianku
  • łyżeczka papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
  • sól, pieprz do smaku

Bigos z kiszonej kapusty - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę przepłukałam pokroiłam i włożyłam do garnka zalałam wodą tak do połowy i gotowałam około 1 godziny pod przykryciem . Mięso czyli szyjki z indyka włożyłam w kapustę podsmażyłam. kiełbasę i też dodałam . Do kapusty dodałam liść , ziele i pieprz. Całość wymieszałam i dodałam resztę przypraw. Gotować jeszcze 1 godzinę na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając Wyjęłam szyjki obrałam z mięska i i z powrotem włożyłam do garnka . W razie potrzeby przyprawić jeszcze trochę . Koncentrat dodałam na samym końcu pogotowałam 30 minut i gotowe :) Ps Majeranek dałam na samym końcu :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bigos z kiszonej kapusty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bigosy
Bigos z powidłami śliwkowymi Bigos z boczniakami Bigos z kapusty kiszonej z boczkiem i kiełbasą
Bigos staropolski Bigos staropolski Eli Kapusta Eli z dynią
Bigos z białej kapusty Bigos cygański z podgrzybkami Bigos ze słodkiej kapusty
Staropolski bigos Bigos z klopsikami Barowa kapusta według Babci Ani

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane