Strona główna Bigos z kiszonej kapusty

Bigos z kiszonej kapusty

Bigosy « poprzedni | następny »
lalunia online

Złoty Ekspert
Przepisy: 1197
zdjęcia: 1 z 5
Bigos z kiszonej kapusty
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Lubie bigos z kwaśnej kapusty :)


trudność: łatwe
czas:

Bigos z kiszonej kapusty - SKŁADNIKI:

  • 3 kg kapusty kiszonej
  • 500 gram szyjek z indyka
  • 500 gram kiełbasy
  • 5 łyżek oleju 9 do usmażenia kiełbasy )
  • 125 gram koncentratu pomidorowego
  • liść laurowy 3 szt
  • ziele angielskie 4 szt
  • łyżka majeranku
  • 1/2 łyżki tymianku
  • łyżeczka papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
  • sól, pieprz do smaku

Bigos z kiszonej kapusty - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę przepłukałam pokroiłam i włożyłam do garnka zalałam wodą tak do połowy i gotowałam około 1 godziny pod przykryciem . Mięso czyli szyjki z indyka włożyłam w kapustę podsmażyłam. kiełbasę i też dodałam . Do kapusty dodałam liść , ziele i pieprz. Całość wymieszałam i dodałam resztę przypraw. Gotować jeszcze 1 godzinę na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając Wyjęłam szyjki obrałam z mięska i i z powrotem włożyłam do garnka . W razie potrzeby przyprawić jeszcze trochę . Koncentrat dodałam na samym końcu pogotowałam 30 minut i gotowe :) Ps Majeranek dałam na samym końcu :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bigos z kiszonej kapusty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bigosy
Bigos wigilijny z suszonymi grzybami i jałowcem Bigos z powidłami śliwkowymi Bigos z boczniakami
Bigos z kapusty kiszonej z boczkiem i kiełbasą Bigos staropolski Bigos staropolski Eli
Kapusta Eli z dynią Bigos z białej kapusty Bigos cygański z podgrzybkami
Bigos ze słodkiej kapusty Staropolski bigos Bigos z klopsikami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane