lalunia

lalunia

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1400]

Bigos z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lubie bigos z kwaśnej kapusty :)

Bigos z kiszonej kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bigos z kiszonej kapusty

  • 3 kg kapusty kiszonej
  • 500 gram szyjek z indyka
  • 500 gram kiełbasy
  • 5 łyżek oleju 9 do usmażenia kiełbasy )
  • 125 gram koncentratu pomidorowego
  • liść laurowy 3 szt
  • ziele angielskie 4 szt
  • łyżka majeranku
  • 1/2 łyżki tymianku
  • łyżeczka papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Bigos z kiszonej kapusty

Kapustę przepłukałam pokroiłam i włożyłam do garnka zalałam wodą tak do połowy i gotowałam około 1 godziny pod przykryciem . Mięso czyli szyjki z indyka włożyłam w kapustę podsmażyłam. kiełbasę i też dodałam . Do kapusty dodałam liść , ziele i pieprz. Całość wymieszałam i dodałam resztę przypraw. Gotować jeszcze 1 godzinę na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając Wyjęłam szyjki obrałam z mięska i i z powrotem włożyłam do garnka . W razie potrzeby przyprawić jeszcze trochę . Koncentrat dodałam na samym końcu pogotowałam 30 minut i gotowe :) Ps Majeranek dałam na samym końcu :)

Redakcja poleca: