2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1460]

Bigos z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Nie znam nikogo kto by nie zrobił choć raz w sezonie takiego letniego bigosu, pełnego aromatycznych warzyw i kiełbasy, w tym wydaniu jest pyszny!

Bigos z młodej kapusty

Składniki:

Bigos z młodej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Bigos z młodej kapusty

ETAP 1:

Bigos z młodej kapusty
mięso zalewam zimną wodą gotuję do miękkości

Mięso zalewam wodą dodaje liść laurowy, solę, gotuję do miękkości, wywar zachowuję.

ETAP 2:

Bigos z młodej kapusty
kapustę szatkuję zagotowuję z wywarem z mięsa

Kapustę kroję, marchewkę ścieram na tarce, warzywa zalewam wywarem z ugotowanego mięsa, gotuję.

ETAP 3:

Bigos z młodej kapusty
Cebulę podsmażam z boczkiem i kiełbasą, an tłuszczu robię zasmażkę

Cebulę kroję , tak samo boczek i kiełbasę, podsmażam na patelni dodaje do kapusty, wsypuje przyprawy i wszytko razem gotuję.Na tłuszczu z patelni robię zasmażkę z mąki.

ETAP 4:

Bigos z młodej kapusty
przed samym końcem dodaję zasmażkę i koperek

dodaję do kapusty koncentrat pomidorowy oraz posiekany koperek, oraz zasmażkę gotuję jeszcze 3-4 minuty zestawiam z ognia.
Podaję.

Tagi:

bigos danie