zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Biszkoptowy serniczek

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Serniczek w innej , łatwej wersji.

Biszkoptowy serniczek

Składniki:

Biszkoptowy serniczek

 

 

  • NA BISZKOPT
  • 6 jaj
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. mąki
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2-3 łyżeczki kakao

 

  • NA MASĘ
  • 70 dkg zmielonego białego sera
  • 3/4 kostki margaryny
  • 1i1/2 szkl. cukru
  • 4 jajka
  • sok z jednej cytryny
  • 1 budyń śmietankowy
  • biała polewa
  • kolorowa posypka do ciasta

 

Sposób przygotowania:

Biszkoptowy serniczek
BISZKOPT BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNO, DODAĆ CUKIER I DALEJ UCIERAĆ. DODAĆ ŻÓŁTKA, KAKAO, MĄKĘ ZMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA (MĄKĘ PRZESIAĆ ) I LEKKO WYMIESZAĆ. PIEC OK 40 MINUT W TEMPERATURZE 180 STOPNI. MASA WSZYSTKIE SKŁADNIKI OPRÓCZ BUDYNIU WYMIESZAĆ I SMAŻYĆ NA OGNIU 5 MINUT CAŁY CZAS MIESZAJĄC. POD KONIEC SMAŻENIA DODAĆ BUDYŃ ROZROBIONY W 1/4 SZKLANKI WODY. ZAGOTOWAĆ.