jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Ciasto jabłkowo-malinowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Ciasto wychodzi puszyste, a zarazem dzięki obecności owoców wilgotne. Doskonałe do kawy lub tak jak zajada je córka Kasia do mleka.

Ciasto jabłkowo-malinowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciasto jabłkowo-malinowe

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto jabłkowo-malinowe
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.Białka ubijamy. Dodajemy cukier, a następnie żółtka. Miksujemy na puch. Dodajemy na przemian wymieszane ze sobą sypkie składniki oraz olej (Jeśli używamy margarynę należy ją wcześniej roztopić i przestudzić). Ciasto wylewamy na blaszkę . Na wylanym układamy pokrojone jabłka oraz maliny. Tak przygotowane pieczemy około 45 minut w 180°C. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Ciasto jabłkowo-malinowe
na wierzchu ciasta układamy owoce. pieczemy