Ciasto krówkowe

Z kremem « poprzedni | następny »
gosia239 - Przepis na: Ciasto krówkowe offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 223
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Ciasto krówkowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Ciasto szybkie i łatwe w przygotowaniu, moje ulubione ciasto.


trudność: łatwe
czas:

Ciasto krówkowe - SKŁADNIKI:

  • Biszkopt ciemny
  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku
  • 1 łyżka kakao
  • Dodatki
  • krem karpatka
  • herbatniki
  • masa kajmakowa

Ciasto krówkowe - PRZYGOTOWANIE:

Biszkopt - oddzielamy białka od żółtek, ubijamy białka na sztywno, dodajemy stopniowo cukier i żółtka. Na koniec delikatnie wmieszać przesianą mąkę z proszkiem i kakao. Ciasto wylać do blaszki - pieczemy 20 minut w temperaturze 180. Krem karpatka przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Przełożenie ciasta : Upieczony biszkopt - rozsmarowujemy krem karpatka - rozkładamy herbatniki - na herbatniki rozsmarowujemy masę kajmakowa - ponownie rozkładamy herbatniki Na wierzch ciasta rozsmarowujemy ubitą na sztywno kremówkę z dodatkiem żelatyny (rozpuszczonej w odrobinie wody) Całość posypujemy startą gorzką czekoladą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto krówkowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z kremem
Ciasto słodki sen Deserowy placek bez pieczenia Torcik truskawkowy
Truskawkowy piegus Torcik cappuccino Torcik tiramisu -  moja wersja
Ciasto  Pawełek Ciasto z suszonymi jabłkami Krucha tarta chałwowa
Brzdąc poznański Ciasto Bananowy Song Rafaello bez pieczenia

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane