Ciasto krówkowe

Z kremem « poprzedni | następny »
gosia239 - Przepis na: Ciasto krówkowe offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 223
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Ciasto krówkowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Ciasto szybkie i łatwe w przygotowaniu, moje ulubione ciasto.


trudność: łatwe
czas:

Ciasto krówkowe - SKŁADNIKI:

  • Biszkopt ciemny
  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku
  • 1 łyżka kakao
  • Dodatki
  • krem karpatka
  • herbatniki
  • masa kajmakowa

Ciasto krówkowe - PRZYGOTOWANIE:

Biszkopt - oddzielamy białka od żółtek, ubijamy białka na sztywno, dodajemy stopniowo cukier i żółtka. Na koniec delikatnie wmieszać przesianą mąkę z proszkiem i kakao. Ciasto wylać do blaszki - pieczemy 20 minut w temperaturze 180. Krem karpatka przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Przełożenie ciasta : Upieczony biszkopt - rozsmarowujemy krem karpatka - rozkładamy herbatniki - na herbatniki rozsmarowujemy masę kajmakowa - ponownie rozkładamy herbatniki Na wierzch ciasta rozsmarowujemy ubitą na sztywno kremówkę z dodatkiem żelatyny (rozpuszczonej w odrobinie wody) Całość posypujemy startą gorzką czekoladą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto krówkowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z kremem
Ciasto cappuccino z bananem Ciasto makowo - bakaliowe z kremem Beza z musem brzoskwiniowym
Ciasto "Karpatka II" Ciasto "Karpatka" Sernik ze śliwkami
Tarta z kremem, brzoskwiniami i galaretką Jeżynowy torcik Ciasto Kinder Pingui
Biszkoptowa delicja z brzoskwiniami i galaretką Biszkopt przekładany kremem z galaretką Tarta czekoladowa z bitą śmietaną i truskawkami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane