Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Ciecierzyca z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Ciecierzyca, inaczej cieciorka lub groch włoski, posiada liczne właściwości zdrowotne a przy tym jest smaczna.

Ciecierzyca z kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciecierzyca z kapustą

 

  • Składniki

 

Sposób przygotowania:

Ciecierzyca z kapustą
Cieciorkę zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Rano gotujemy do miękkości.

Kapustę kiszoną oraz białą siekamy, przekładamy do garnka i zalewamy 2 litrami wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.

Gotujemy ok 2 ,5 h do miękkości.

Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy do kapusty i gotujemy jeszcze 30 minut. 

Pod koniec gotowania dodajemy cieciorkę i doprawiamy do smaku.
Ciecierzyca z kapustą
Cieciorkę zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Rano gotujemy do miękkości.
Ciecierzyca z kapustą
Kapustę kiszoną oraz kapustę białą siekamy
Ciecierzyca z kapustą
Kapusty przekładamy do garnka i zalewamy 2 litrami wody dodajemy liść laurowy i ziele angielskie
Ciecierzyca z kapustą
Pod koniec gotowania dodajemy cieciorkę i doprawiamy do smaku.