alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Cukinia faszerowana kaszą i soczewicą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rewelacyjne lekkie danie z mojej ukochanej cukinii. Cukinia faszerowana kaszą jaglaną, soczewicą i pomidorami suszonymi. Polecam

Cukinia faszerowana kaszą i soczewicą

Składniki:

Cukinia faszerowana kaszą i soczewicą

 

Sposób przygotowania:

Cukinia faszerowana kaszą i soczewicą
Cukinię myjemy, odcinamy końcówki, wdrążamy środek, oprószyć solą.

Cebulę drobniutko pokroić, podsmażyć na oleju. Pieczarki obieramy, drobno kroimy i dorzucamy do cebuli, podsmażamy.

Soczewicę (wcześniej namoczoną) gotujemy do miękkości.

Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy, przelewamy wrzątkiem, zalewamy świeżą wodą i gotujemy na sypko.

Pomidory wyciągamy z zalewy i kroimy w paseczki.

Wszystkie składniki łączymy że sobą, doprawiamy. Powstałą masą faszerujemy cukinię.

Zapiekamy 30-40 min w temp 180 st.

Smacznego