szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Cukinia w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne i zdrowe kotleciki. Pomysł na wegetariański obiadek.

Cukinia w panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cukinia w panierce

 

Sposób przygotowania:

Cukinia w panierce
Cukinie myjemy i kroimy na plasterki ok 1 cm grubości. Jeśli ktoś woli można obrać ze skórki, ale ja tego nie robie. Plastry cukini solimy i odstawiamy na jakies 15 minut, żeby wyszła z nich woda. Odłożyc najlepij na sitku. W tym czasie roztrzepać 2 jajka. Cukinie posypać pieprzem, najlepiej świeżo zmielonym i namoczyć w jajko, po czym panierować z obu stron w bułce tartej. Na patelni rozgrzac olej i wkładać plastry cukini. Smażyc z obu stron na złoty kolor.
Cukinia w panierce
Jedna duuża cukinia to obiad dla całej rodzinki. ;-)
Cukinia w panierce
Cukinia pokrojona i posolona, czeka teraz na panierowanie.