CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

Czarne babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Babeczki o delikatnym smaku piernika, zapach cynamonu i goździków rozchodzi się po całym domu. Polecam.

Czarne babeczki

Składniki:

Czarne babeczki

ciasto

nadzienie

  • masło 12 g
  • biszkopty okrągłe 15 g
  • rodzynki 45 g

Sposób przygotowania:

Czarne babeczki
W saganku rozpuszczamy margarynę , cukier, kawę, kakao i mleko. Do rozpuszczonej masy dodajemy miód, mieszamy i studzimy.

Do wystudzonej masy dodajemy jajko, dobrze ubijamy, potem mąkę wymieszaną z przyprawami. Biszkopty kroimy na drobne 1-2 cm.cząstki i obsmażamy na maśle, ciągle mieszając.

Rodzynki zalewamy gorącą wodą i dodajemy zapach rumowy. Odcedzamy i dodajemy do ciasta. Do foremek babeczkowych wkładamy papilotki i nakładamy ciasto do 2/3 wysokości.

Następnie do każdej porcji wkładamy po kilka biszkoptów i lekko dociskamy.

Pieczemy 20-25 minut w 180 C.