Sposób przygotowania:
Cytrynowe babeczki czarne żabki
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. W misce wymieszać suche składniki: mąkię, cukier, szczypta soli, proszek do pieczenia. W drugiej misce wymieszać mokre składniki: masło, mleko, jajko, sok z cytryny. . Do miski z suchymi dodać mokre, wymieszać wszystko szybko i byle jak, tylko do połączenia się składników,wsypać drobinki czekoladowe, wymieszać. Forme do mufinek wyłozyc papilotkami, do kazdej nałozyc prawie pełno ciasta. Piec ok.20-25 minut. Wyjac i wystudzić. Obie czekolady rozpuscic na parze. Kazda babeczke posmarowac ciemną czekoladą. Orzechy przekroic na pół i włozyc jako oczy. Na srodku zrobic kółlczka z ciemnej czekolady. Wykalaczka umoczoną w bialej czekoladzie namalowac usta.