bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy na muffinki

Cytrynowe babeczki czarne żabki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kolejna inwencja córki w robieniu babeczek, tym razem na czekoladowo

Cytrynowe babeczki czarne żabki

Składniki:

Cytrynowe babeczki czarne żabki

 

Sposób przygotowania:

Cytrynowe babeczki czarne żabki
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. W misce wymieszać suche składniki: mąkię, cukier, szczypta soli, proszek do pieczenia. W drugiej misce wymieszać mokre składniki: masło, mleko, jajko, sok z cytryny. . Do miski z suchymi dodać mokre, wymieszać wszystko szybko i byle jak, tylko do połączenia się składników,wsypać drobinki czekoladowe, wymieszać. Forme do mufinek wyłozyc papilotkami, do kazdej nałozyc prawie pełno ciasta. Piec ok.20-25 minut. Wyjac i wystudzić. Obie czekolady rozpuscic na parze. Kazda babeczke posmarowac ciemną czekoladą. Orzechy przekroic na pół i włozyc jako oczy. Na srodku zrobic kółlczka z ciemnej czekolady. Wykalaczka umoczoną w bialej czekoladzie namalowac usta.