lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Dewolaj z piersi indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Nie ma to jak domowe jedzenie zrobione zwłaszcza samemu

Dewolaj z piersi indyka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dewolaj z piersi indyka

 

  • 8 plastrów fileta z indyka

 

 

  • 8 paseczków pikli

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Dewolaj z piersi indyka
1.Pierś z indyka pokroiłam w plastry i lekko utłukłam tłuczkiem. 2. Doprawiłam piersi solą, czarnym pieprzem oraz papryką czerwoną mieloną. 3. Plaser sera położyłam na każdy plaster fileta oraz po paseczku pikla. 4. Zwiałam pierś, a następnie maczałam w jajku i obtaczałam w bułce tartej , smażyłam na zozgrzanym oleju rzepakowym.
Dewolaj z piersi indyka
Dopraw filet połóż ser i pikla i zawijaj , obtocz w panierce i smaż