olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Dorsz pod pierzynką pieczarkową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

idealny przepis na zdrowy, szybki i pożywny obiad dla zapracowanych osób

Dorsz pod pierzynką pieczarkową

Składniki:

Dorsz pod pierzynką pieczarkową

 

Sposób przygotowania:

Dorsz pod pierzynką pieczarkową
Zamrozone filety ulozyc na wysmarowanym tluszczem ogniotrwałym półmisku, posypać pokrojonymi w paseczki i umytymi pieczarkami. Cebulę obrać, umyć, pokroić w plastry i wrzucić do ryby i pieczarek. Całość posolić, posypać pieprzem i posmarować masłem, skropić sokiem z cytryny. Piec w bardzo goracym pikearniu 25 minut, często polewając wodą i sokiem z cytryny.

Tagi:

dorsz